Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dusiaceho sa chlapca niesli tri kilometre v snehu

Traktor ťahá zapadnutú sanitku cez pole
Traktor ťahá zapadnutú sanitku cez pole

PROSEČ - Sneh poriadne komplikuje dopravu aj život v Česku. Sanitky v pardubickom kraji sa cez víkend nedostali ku chlapcovi, ktorý sa dusil. Nepomohlo ani vyslanie ďalšieho auta. Hasiči nakoniec niesli malého pacienta v náručí tri kilometre v závejoch.

Prvá sanitka zapadla už pri obci Rychnov. Nepodarilo sa ju vytiahnuť a preto vyslali ďalší voz z Litomyšle. Pri vyslobodzovaní sanitky, zapadla aj cestárska Tatra, ktorá kvôli poľadovici zišla do priekopy. Auto vytiahli traktorom až v nedeľu ráno.

Aj druhá sanitka mala veľké problémy dostať sa k malému pacientovi. Kvôli neprejazdnej ceste k nej ale hasiči z Proseča včas nedorazili. Ich ďalší kolegovia nakoniec dostali zdravotníkov cez pole k pastvisku, ale malého pacienta niesli v náručí peši asi tri kilometre k autu.

Pri návrate sanitka opäť zapadla, a musel pomáhať traktor s pluhom. Ten ju nakoniec odtiahol cez pole. Pri obci Miřetín ale zase nemohli prejsť, pretože tam bolo zapadnuté auto. Hasiči lopatami odhádzali sneh a po pol hodine sa im podarilo auto vytlačiť na cestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu