Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Na kurze ponúkajú skúšku pohrebu nanečisto

ilustračné foto
ilustračné foto

TEDŽON – Juhokórejský podnikateľ má v ponuke netradičné služby. Môžete si vyskúšať svoj pohreb. V kaplnke si vyberiete jednoduchú drevenú rakvu, ľahnete si na chrbát, skrížite ruky na prsiach a zatvoríte oči. V tejto polohe zostanete ležať desať minút. Kontroverzná seansa má predstieranou smrťou naučiť ľudí viac si vážiť život, píše denník The Los Angeles Times.

Účastníci seminára Coffin Academy najskôr štyri hodiny píšu listy na rozlúčku a epitaf na náhrobok. Nakoniec sa zúčastnia vlastného pohrebu a vyskúšajú si rakvu na mieru.

Podľa podnikateľa okamih pravdy nastane, keď si zákazníci ľahnú do truhly a on zaklapne veko. "Tvárou v tvár úplnej, klaustrofobickej tme klienti uvažujú o večnosti a prenikajú do podstaty vecí," hovorí vedúci semináru.

Niektorí klienti sa rozplačú už pri vidine uloženia do rakvy. Iní trvajú na tom, aby nechali veko truhly otvorené. A pár ich má taký strach, že nie sú schopní absolvovať proces do konca. Kurz stojí 25 dolárov. Mnoho juhokórejských firiem ich považuje za vynaliezavý spôsob, ako stimulovať produktivitu práce. Dôvodom záujmu je aj fakt, že Južná Kórea má najvyššiu mieru samovrážd. Kritici však význam seminára v boji proti samovraždám spochybňujú. Niektorí tvrdia, že falošné pohreby sú naopak akýmsi manuálom na dobrovoľné skoncovanie so životom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu