Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Santa prepadol banku, chcel zaplatiť škriatkom

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

NASHVILLE - Muž prezlečený za Santa Clausa v utorok prepadol banku v americkom štáte Tennessee. Zamestnancom za prepážkou povedal, že "musí zaplatiť škriatkom".

Potom s peniazmi utiekol, nie však na saniach, ale v aute. Napísal to dnes britský denník The Times, podľa ktorého výšku ulúpenej čiastky policajti nepovedali.

Muž do banky v meste Nashville vstúpil v kompletnom kostýme Santa Clausa vrátane čiapky a brady, len na očiach mal čierne okuliare. Keď ho zamestnanci vyzvali, aby ich dal dole, vytiahol z tašky zbraň a povedal, že ide o prepadnutie.

"Bolo to trochu neuveriteľné. Vlastne bol dosť žoviálny, čo je desivé," povedala svedkyňa Richlyn Jonesová. "Vysvetlil, že vykráda banku, pretože Santa musí zaplatiť škriatkom." Podľa povesti škriatkovia v Santovej dielni vyrába darčeky, ktoré potom na Vianoce nosí deťom.

Polícia odmietla informovať o výške ukradnutej čiastky. Po zlodejovi pátra polícia aj Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

Prípady prepadnutia v kostýme Santa Clausa údajne nie sú časté, ale stávajú sa. The Times uvádza ako príklad prepadnutie v roku 1927, kedy členom zločineckého gangu bol taktiež muž v kostýme Santa Clausa. Gang vtedy v americkom Texase zastrelil šesť ľudí a niekoľko ďalších zranil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu