Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž neprežil zrážku s vlakom, vraj spáchal samovraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Bleskovky.sk)

BRNO - Zrážku s osobným vlakom dnes popoludní neprežil muž pri Kuřimi na Brněnsku. Podľa polície muž takmer určite spáchal samovraždu. Vlaková súprava s cestujúcimi čaká teraz na mieste, kým skončí vyšetrovanie, trvať asi dve hodiny, povedala regionálna hovorkyňa Českých dráh Katarína Šubová. Vlaky kvôli nehode jazdia v danom mieste len po jednej koľaji a nabrali meškanie desať až 15 minút, dodala.

Nehoda sa stala tesne pred začiatkom mesta. Muž bol ročník 1970. Jeho totožnosť polícia už takmer určite pozná, uviedol trnavský policajný hovorca Pavel Šváb.

Vlak smeroval z Brna-Králova Pole do Kuřimi. Podľa Šubová sa nehoda stala v mieste, kde je po oboch stranách koľají veľmi ťažký terén. To je aj dôvod toho, že cestujúci musia čakať v súprave na koniec vyšetrovania nehody.

"Nemôžeme im z bezpečnostných dôvodov umožniť výstup, je to v neprejazdnom, veľmi namrznutom teréne. Bolo by riziko, že sa niekto zraní," uviedla Šubová. Koniec práce expertov vyšetrujúcich nehodu a potom zpojazdenia aj druhej koľaje predpokladá okolo 18:00.

Od piatku je to už druhé úmrtie človeka na južnej Morave po zrážke s vlakom. V piatok v podvečer zomrel muž v Rájci-Jestřebí na Blanensku. Podľa prvých piatkových policajných informácií muž prechádzal železničný prejazd v čase, keď bolo zapnuté výstražné zvukové znamenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu