Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zlodeji ukradli telo bývalého prezidenta

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

NIKÓZIA - Neznámi zlodeji vypáčili truhlu s telom bývalého cyperského prezidenta Tassosa Papadopoulosa a ukradli jeho pozostatky.

V piatok o tom informovala štátna televízia, ktorá pre incident mimoriadne prerušila aj svoje vysielanie. Súčasný líder Papadopoulosovej stredo-pravej strany DIKO Marios Garoyan prípad odsúdil a označilo ho za "hyenistický a strašný zločin". "Nechápem, akí ľudia by boli schopní podobného zločinu," komentoval krádež exprezidentovho tela Andros Kyprianou, líder komunistického vládneho zoskupenia AKEL. Ďalšie okolnosti incidentu zatiaľ nie sú známe.

Papadopoulos pôsobil ako prezident gréckej časti rozdeleného ostrova v rokoch 2003 až 2008. Počas jeho funkčného obdobia Gréci v referende z roku 2004 odmietli zjednotenie s Turkami. V rovnakom čase Turci hlasovali za, zjednotenie ostrova sa však pre odpor Grékov nekonalo a Cyprus neskôr vstúpil do Európskej únie. V roku 2008 Papadopoulos prehral voľby, keď sa ich víťazom stala súčasná hlava štátu Demetris Christofias. Ešte v tom istom roku Papadopoulos podľahol rakovine pľúc vo veku 74 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu