Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nájomný vrah tvrdí, že Berlusconi bol zapletený do atentátov!

Taliansky premiér Silvio Berlusconi
Taliansky premiér Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA)

RÍM - Taliansky premiér Silvio Berlusconi bol podľa výpovedí jedného svedka zapletený do série mafiánskych bombových atentátov z roku 1993. Uväznený nájomný vrah Gaspare Spatuzza o tom vypovedal v piatok pred súdom v Turíne.

Podľa vlastných slov sa mu o spojitosti v tom čase ešte politicky neaktívneho mediálneho magnáta s útokmi zmienil za tieto činy odsúdený vodca kriminálnej organizácie Cosa Nostra. Spatuzza bol predvolaný ako svedok v procese s Berlusconiho politickým dôverníkom Marcellom Dell'Utrim, ktorý sa odvolal proti svojmu odsúdeniu za väzby na sicílsku mafiu.

Spatuzza, ktorý je odsúdený na doživotie za viaceré vraždy, pred súdom uviedol, že v roku 1993 mu jeho šéf Giuseppe Graviano povedal o dohode s Berlusconim, ktorá mala mafii zabezpečiť bližšie nešpecifikované "výhody". Multimiliardár vstúpil do politiky o pár mesiacov neskôr a víťazstvo vo voľbách v roku 1994 ho posunulo do premiérskeho kresla. Berlusconi i Dell'Utri označili obvinenia za smiešne a odmietli akékoľvek väzby na mafiu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu