Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Prahe sa vykoľajil rýchlik do Žiliny

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - V pražskej stanici vo Vršoviciach sa ráno vykoľajil rýchlik Odra do Žiliny. Podľa hovorcu Českých drah Radka Joklíka sa nikto z cestujúcich nezranil. Pravdepodobnou príčinou vykoľajenia podľa neho bola technická porucha na výhybke.

Podľa námestníka generálneho inšpektora Železničnej inšpekcie Jana Kučeru sa už dopravu na mieste nehody podarilo obnoviť, škody odhadli asi na pol milióna českých korún.

Pri nehode sa vykoľajilo sedem vozňov expresu, ale kým sa vlak zastavil, tri vagóny sa dostali späť na koľnice a mimo zostali len štyri vozne. "Škoda na koľajniciach je veľmi približne odhadnutá na 50 tisíc, na vagónoch asi na 400 tisíc tisíc korún," povedal Kučera.

"Nedošlo tam v podstate k ničomu vážnemu, v podstate to len vyskočilo z koľajníc," povedal hovorca Joklík. Cestujúci boli podľa neho prevezení na hlavnú stanicu, odkiaľ časť z nich pokračovala expresom smerom na Luhačovice a časť Pendolínom na Ostravu.

Doprava na Vršovickej stanici bola po nehode obmedzená len čiastočne. Regionálnych vlakov sa nedotkla vôbec, diaľkové vlaky išli cez stanicu v Libni. Podrobnosti o vykoľajení vlaku zisťujú pracovníci Železničnej inšpekcie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu