Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Českí neonacisti chystali teroristické útoky a únosy!

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Extrémisti si pripravovali útoky na elektrárne a plánovali únosy policajtov a "vysoko postavených Židov". Vo výcvikových kempoch ich profesionálny vojak učil ako ničiť majetok, odpaľovať autá a ako bojovať so zbraňami aj bez nich. Informovala MfD.

Organizácia White justice zorganizovala štyri výcvikové kempy (tzv. fight campy). Skupina zároveň spustila projekt nazvaný red watch. Pomocou neho chceli neonacisti monitorovať a zastrašovať "ideových nepriateľov" - hlavne anarchistov a policajtov.

Pri domovej prehliadke našla polícia u jedného zo zakladateľov skupiny aj plány vodnej elektrárne v Železnom Brode. Profesionálny vojak z táborského útvaru Lukáš Sedláček priznal, že v táboroch vycvičil asi 30 ľudí. Jeden zo zakladateľov skupiny Filip Stránský tvrdí, že mal vo White justície na starosti správu serverov. Cez internet vraj tiež dostával pokyny, ale nevie od koho prichádzali.

Pri výcviku aj pri komunikácii po internete bola podmienkou anonymita. Všetci vystupovali len pod prezývkami. Kvôli utajeniu sa dohadovali len na zahraničných a väčšinou zakódovaných serveroch. Jeden je v USA a druhý v Izraeli. Polícia pred dvoma týždňami zatkla časť extrémistickej skupiny za propagáciu nacizmu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu