Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zverejnil príručku pre teroristov, dostal 12 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

SYDNEY - Muža v Austrálii odsúdili za zverejnenie teroristických návodov. Príručku v arabčine zostavil obyvateľ Sydney pôvodom z Libanonu. Návody dal na internet. Do väzenia pôjde na 12 rokov.

V príručke sú inštrukcie ako odpáliť bomby, zostreliť lietadlá z krajiny alebo ako spáchať atentát na vládnych činiteľov, vrátane niekdajšieho amerického prezidenta Georgea Busha.

Súd v štáte New South Wales muža (39) uznal vinným z prípravy dokumentu podporujúceho terorizmus. O podmienečné prepustenie môže požiadať najskôr o deväť rokov.

Podľa austrálskeho zákona prijatého rok po útokoch v New Yorku a Washingtone v roku 2001 mu hrozilo pätnásť rokov za mrežami.

Príručka sa volá Stanovenie pravidiel džihádu: Krátke právne predpisy a organizačné pokyny pre bojovnikov a mudžahedínov proti neveriacim. Bývalý zamestnanec austrálskych aerolínií tvrdil, že nemala podporovať teroristické útoky. Podľa súdu je nepravdepodobné, aby priemerne inteligentný človek, ktorý roky zasvätil štúdiu islamu, nerozpoznal podstatu veci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu