Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Teroristi pohrozili Nemecku ďalším videom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Nemecká polícia analyzuje ďalšie video, ktoré bolo umiestnené na internetovej stránke používanej teroristami, a ktoré hrozí útokmi na nemeckom území. Podľa nedeľňajšieho vyhlásenia federálnej polície sa v nahrávke konkrétne spomína niektorá nedeľa v mesiaci október.

Útok vtedy podľa videa hrozí v Berlíne, Bonne, Frankfurte nad Mohanom a Hamburgu, ale aj v iných mestách. Ďalšie podrobnosti o nahrávke polícia nezverejnila.

Pred nedávnymi nemeckými parlamentnými voľbami, v ktorých zvíťazili kresťanskí demokrati kancelárky Angely Merkelovej, sa na internete objavilo päť nahrávok, v ktorých ich autori hrozia útokmi na nemeckej pôde práve v prípade, ak vo voľbách vyhrá Merkelová. Hlas na jednom z týchto odkazov by mal patriť aj vodcovi al-Kájdy Usámovi bin Ládinovi. Ten útoky priamo nespomína, žiada však Európu, aby vystúpila z koalície so Spojenými štátmi. Aj túto nahrávku zhodnotila americká spoločnosť IntelCenter, ktorá sleduje činnosť teroristických organizácií, ako "silný indikátor blížiaceho sa útoku".



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu