Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Brazília má 899 obetí novej chrípky

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRAZÍLIA - Brazília doteraz zaznamenala 899 úmrtí na takzvanú novú chrípku a je tak naďalej považovaná za najhoršie postihnutú krajinu sveta.

Najnovší údaj v stredu oznámilo tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Počet vážnych prípadov nakazenia vírusom typu A(H1N1) však podľa neho v krajine klesá už piaty týždeň po sebe, čo naznačuje spomalenie jeho šírenia.

Brazília sa dostala na prvé miesto v rebríčku úmrtí koncom augusta, keď predbehla Spojené štáty americké, ktoré v súčasnosti evidujú 593 smrteľných prípadov. Susedná Argentína hlási 512 úmrtí na novú chrípku. Najhoršie postihnutou oblasťou Brazílie je juhovýchodný štát Sao Paulo, kde zaznamenali 327 úmrtí. Nasleduje Paraná na juhu s 222 úmrtiami a Rio de Janeiro, kde evidujú 84 smrteľných prípadov.

Svetová zdravotnícka organizácia vo svojom poslednom vestníku zo 6. septembra uvádza, že vírus od marca pripravil o život najmenej 3205 ľudí na celom svete. V utorok organizácia varovala, že pandémia bude mať "zničujúci účinok" v chudobných krajinách, kde budú chorí zomierať pre nedostatočné vybavenie zdravotníckych zariadení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu