Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Za tragédiu na Ochridskom jazere môže podľa cirkvi Madonna

Potopená loď na Ochridskom jazere
Potopená loď na Ochridskom jazere

SOFIA - Jeden z predstaviteľov pravoslávnej cirkvi v Bulharsku vyhlásil, že za nešťastie na Ochridskom jazere, pri ktorom prišlo v sobotu 5. septembra o život 15 ľudí, môže americká speváčka Madonna.

V stredu o tom informoval britský denník The Daily Telegraph. Nikolaj, metropolita bulharského mesta Plovdiv, uviedol, že 29. august, teda deň, keď popová kráľovná vystúpila v hlavnom meste Sofia, mal byť dňom hlbokého uvažovania pri príležitosti spomienky na Svätého Jána Krstiteľa a nie časom zábavy. "Katastrofa v Macedónsku bola signálom z neba. Ortodoxná cirkev ľudí varovala, aby sa počas tohto dňa neoddávali zábave," povedal Nikolaj.

Výletný čln s 53 pasažiermi a tromi členmi posádky sa potopil v sobotu predpoludním niekoľko sto metrov od brehu Ochridského jazera na macedónsko-albánskej hranici. Plavidlo Ilinden, ktoré riadil a vlastnil 23-ročný bulharský kapitán Sotir Filevský, sa podľa výpovedí svedkov rozlomilo na dva kusy a rýchlo sa stratilo pod hladinou. Loď prepravovala prevažne bulharských turistov z mesta Ochrid do neďalekého kláštora Sveti Naum. Medzi štyrmi zranenými bol aj Filevský, ktorého po prepustení z nemocnice zatkli pre podozrenie z nedbanlivosti, keďže na lodi údajne nebol dostatok záchranných viest. Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu