Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na ulici postrieľal 45 psov zo špeciálnej vzduchovky!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

MOSKVA - Smrť najmenej 45 psov má vraj na svedomí strelec, ktorý zo špeciálnej pušky po moskovských uliciach rok strieľal najprv túlavé zvieratá a potom aj domácich miláčikov. O unikátnom procese, ktorý má na moskovskom súde pokračovať budúcu stredu, informoval list Izvestija.

Dmitrij Chudojarov (42) si v minulosti už odpykal tresty za prechovávanie narkotík a zavinenia smrti pri dopravnej nehode. Teraz ho tlač prekrstila na sériového vraha, ktorému majitelia psov pripisujú smrť desiatok zvierat. Vyšetrovatelia však zhromaždili dôkazy len o dvoch prípadoch.

"Som ostreľovač," vysvetlil obžalovaný súdu svoju vášeň.

"Neviem, prečo sa okolo robí toľký rozruch, veď sa nič vážneho nestalo," pokojne však podotkol obžalovaný.

Psíčkari aj verejnosť sa rozčuľovali. Podľa ochrancov zvierat je obžalovaný pravdepodobne psychicky chorý.

Chudojarov najskôr strieľal vtáky, ale za svoje počínanie dostal pokutu, a tak sa pustil do psov. Kúpil si špeciálnu vzduchovku so zameriavačom, aj prístroj na nočné videnie. Spolu za 44 tisíc rubľov. Psy začal strieľať z okienka svojho terénneho auta. Trafil a zabil vždy prvým výstrelom. Pri jednej "akcii" si však majiteľ šteňaťa, ktoré strelec zasiahol, všimol vozidlo. Na druhý deň polícia majiteľa auta zatkla.

Vzhľadom na to, že sa Chudojarov ku všetkému priznal, hrozí mu podľa denníka len tretina trestu za týranie zvierat. To je šesť mesiacov väzenia alebo roka nápravných prác.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu