Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zomrel najstarší pes na svete, mal 147 psích rokov

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

NEW YORK - V Spojených štátoch zomrel najstarší pes na svete. Podľa Guinnessovej knihy rekordov. Chanel fenka sa dožila úctyhodných 21 ľudských čiže 147 psích rokov.

Hrubosrstý jazvečík zomrel prirodzene v dome vlastníkov v dedine Port Jefferson Station, ktorá leží na newyorskom ostrove Long Island.

Do Guinnessovej knihy rekordov sa fenka dostala tento rok v máji pri príležitosti svojich 21. narodenín. Prihlásil ju jej majiteľ Karl Shaughnessy po tom, čo zistil, že "guinnessovka" hľadá najstaršieho psa. Istá firma vyrábajúca potravu pre psov pre ňu vtedy zorganizovala party v psích kúpeľoch na Manhattane. Chanel bola podľa Denice Shaughnessyová elegantná rovnako ako legendárna módna návrhárka, ktorej menom sa pýšila. Nosila tmavé okuliare kvôli šedému zákalu, ktorým trpela v neskoršom veku. Aj svetríky, pretože bola citlivá na zimu. Manželia si ju vzali z útulku, keď Chanel bola šesť mesiacov.

Deväť rokov strávila s nimi aj v Nemecku, kde sa podľa majiteľky stala šampiónkou v kradnutí masla z kuchynskej linky a jeho schovávaní za gaučom v obývačke. Milovala čokoládu, ktorá je inak považovaná za jedovatú pre psov. Okrem sladkostí jedla doma varené kura so psím žrádlom, každý deň cvičila.

Na uvoľnený trón najstaršieho psa na svete si teraz brúsi pazúriky teriér Max z Louisiany. Podľa jeho majiteľky Janelle Derouenové oslávil 9. augusta už 26. ľudské narodeniny. Pracovníci Guinnessovej knihy rekordov teraz overujú jeho vek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu