Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Obeťou býčích pretekov sa stal 16-ročný chlapec

(Zdroj: SITA)

MADRID - Len 16-ročný mladík prišiel v utorok o život po tom, ako ho v severovýchodnom španielskom meste prešiel býk, informovali miestne úrady.

Alex Malo Arbiol sa zúčastňoval na tzv. býčích pretekoch v dedinke Cabanillas v regióne Navarra. Mohutné zviera ho najskôr pošliapalo, chlapec následne vstal zo zeme a rozbehol sa k plotu. Keď sa však dostal k zátarasám, skolaboval, uviedla pre lokálne rádio starostka mesta, kde sa incident odohral, Ana María Rodríguezová. Arbiol svojim zraneniam podľahol v neďalekej nemocnici v meste Tudela. Podujatie v Cabanillas následne jeho organizátori ukončili.

Smrť chlapca v Španielsku rozvírila debatu o býčích pretekoch. V tomto prípade naviac pravdepodobne došlo aj k porušeniu zákona, keďže v časti Navarra sa na akciách tohto typu môžu zúčastniť len osoby staršie ako 16 rokov. Nejde však o jediný prípad v krajine. V kritickom stave sa nachádza aj ďalší 16-ročný chlapec, ktorého udupal býk v nedeľu v meste Leganes neďaleko Madridu.

Býčie preteky prebiehajú tak, že pred zvieratami v uliciach španielskych miest uteká dav ľudí až do arény, kde sa odohráva samotný zápas. Tento rok pri podobných incidentoch v krajine zomrelo už päť ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu