Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Moldavská opozícia zvíťazila nad komunistami!

(Zdroj: Jupiterimages)

KIŠIŇOV - Komunistická strana odchádzajúceho moldavského prezidenta Vladimira Voronina síce získala v stredajších parlamentných voľbách suverénne najviac hlasov, spoločnými silami ju však predstihli štyri opozičné strany, ktoré už pred voľbami deklarovali záujem spolupracovať.

Vyplýva to z takmer úplných volebných výsledkov, ktoré vo štvrtok ráno po zrátaní 97 percent odovzdaných hlasov zverejnila ústredná volebná komisia. Komunisti získali 45,1 percenta hlasov, no v parlamente budú mať len 48 poslancov, zatiaľ čo zástupcov opozície tam bude 53.

Situáciu by mohlo ešte skomplikovať to, keby jedna z opozičných strán nakoniec odstúpila od deklarovanej spolupráce. Jednou z nich je aj strana, ktorá vznikla len nedávno odštiepením od Voroninových komunistov.

V Moldavsku sa konali parlamentné voľby aj pred necelými štyrmi mesiacmi, ich výsledok však neumožnil zvolenie nového prezidenta v parlamente a vyústil do pouličných nepokojov a útoku na budovu parlamentu zo strany rozvášnených demonštrantov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu