Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Stratil telefón, vyskočil z okna!

(Zdroj: Jupiterimages)

PEKING - Pracovník továrne na elektroniku v Číne sa zabil, lebo stratil nový prototyp telefónu iPhone. V krajine, kde pretrváva klasická morálka cti, môže byť samovražda jediným čestným východiskom z takejto situácie.

Ako napísala agentúra AP, Sun Dan-jung (25) nahlásil stratu nového modelu viacfunkčného telefónu, ktorý mal poslať americkej spoločnosti Apple. Pri dôkladnom pátraní mu zamestnanci firmy, pre ktorú čerstvý inžinier pracoval, prehľadali celý byt. Suna údajne taktiež bili a nechali ho zamknutého v jednej miestnosti, tvrdí britský spravodajský server BBC.

Sun vyskočil tri dny po nahlásení straty z 12. poschodia domu, kde býval. Pátranie označil za „jednu z najviac ponižujúcich skúseností svojho života“, povedal jeho bývalý spolužiak z univerzity.

Čínska mentalita pod vplyvom konfuciánstva kladie dôraz na čestnosť a disciplínu, napísala BBC v súvislosti s obnovenou tradíciou tejto tradičnej čínskej filozofie. Jej obľuba po rokoch očierňovania stúpa. Čínske náboženstvo samovraždu nezakazuje, upozornil francúzsky magazín L'Express. Smrť vlastnou rukou je pre Číňanov čestnou voľbou.

Pracovníci technologických firiem v Číne pracujú pod veľkým stresom. Spoločnosť Apple je známa tým, že svoje technologické novinky starostlivo stráži, napísala agentúra AFP. Sunov zamestnávateľ, tchajwanská firma Foxconn, ktorá mobily pre Apple vyrába, v minulosti čelila obvineniam, že zle zaobchádza so svojimi zamestnancami, pripomenula BBC.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu