Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Našla si iného, manžel ju utopil vo vani!

PRAHA – Český bankový úradník (33) sa s manželkou zoznámil na inzerát. Po 15 rokov manželstva sa žena dala k jehovistom a našla si priateľa. Manžel ju utopil vo vani.

Pražský vrchný súd mu za to uložil desať rokov väzenia. Problémy v ich vzťahu sa začali zhruba rok pred vraždou. Žena začala sympatizovať so Svedkami Jehovovými. Niekoľko mesiacov pred smrťou si manželka našla novú známosť a chcela si založiť novú rodinu.

V deň vraždy v roku 2007 za ním žena prišla so zmluvou na predaj parcely, na ktorej si pôvodne chceli postaviť spoločný dom. Manželka chcela peniaze použiť na kúpu domu, kde býval jej priateľ. Muž súhlasil a išiel si napustiť vaňu. Žena však išla za ním do kúpeľne a chcela ďalej o predaji diskutovať. Začali sa hádať. Muž, ktorého kolegovia z práce poznali ako mierneho a nepriebojného, svoju manželku nakoniec strčil pod vodu vo vani a držal jej tam hlavu niekoľko minút.

Keď si uvedomil, že už nedýcha, volal svojej matke lekárke. Tá mu poradila, aby zavolal záchranku. Zdravotníkom sa podarilo obnoviť u ženy činnosť srdca. V nemocnici však po niekoľkých dňoch zomrela na ťažký opuch mozgu.

„Som z toho, čo sa stalo, nešťastný. Nedokážem sa z toho spamätať. Ale nemôžem to už vrátiť,“ povedal na súde tichým hlasom muž. Na okamihy vraždy si vraj nepamätá. V minulosti sa liečil na psychiatrii. Podľa lekárov trpí poruchou prispôsobivosti a sociálnou fóbiou. Odborníci sa zhodli na tom, že muž vraždil v afekte a jeho ovládacie ani rozpoznávacie schopnosti neboli znížené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu