Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nehoda washingtonského metra: 9 mŕtvych

Nehoda washingtonského metra Zobraziť galériu (4)
Nehoda washingtonského metra

WASHINGTON - Zrážka dvoch súprav metra na predmestí americkej metropoly Washington si v pondelok vyžiadala deväť mŕtvych a vyše 70 zranených. Informoval o tom dnes washingtonský požiarny zbor.

Pôvodná bilancia šiestich obetí sa zvýšila na deväť, keď záchranári v priebehu noci našli v zvyškoch zdemolovaných súprav tri ďalšie mŕtve telá. Medzi obeťami je aj jedna vlakvedúca. Sústrasť rodinám obetí vyjadril prezident USA Barack Obama s manželkou Michelle.

K havárii na rušnej červenej linke metra na severovýchode Washingtonu došlo v čase večernej dopravnej špičky. Starosta Adrian Fenty označil nehodu za najvážnejšiu v 33-ročnej histórii washingtonského metra. Príčina nehody zatiaľ zostáva nejasná. Úrady uviedli, že jeden vlak zozadu prudko narazil do druhého, ktorý predtým zastal.

Náraz vymrštil časť súpravy prichádzajúceho vlaku na strechu vagónu stojaceho vlaku. Viacerí cestujúci uviazli v zdeformovaných vagónoch a museli čakať na pomoc záchranárov. Zrážka sa stala vonku, mimo podzemných priestorov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu