Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Opitý chodec dobodal vodiča, vážne ho zranil!

Praha - Opitý chodec dobodal v Prahe v noci na dnes vodiča a vážne ho zranil! Prechádzajúce auto najprv nakopol do karosérie a keď vodič (38) zastavil, napadol ho nožom. Po agresívnom chodcovi pátra polícia. Informoval o tom hovorca pražských policajtov Tomáš Hulán. Útočníkovi hrozí až 15 rokov väzenia.

Incident sa stal pol hodiny pred polnocou a chodec, ktorý auto nakopol, bol podľa polície v značne podguráženom stave. "Vodič samozrejme okamžite zastavil a zaujímal sa nielen o svoje vozidlo, ale predovšetkým o chodca a jeho zdravie," uviedol hovorca. Vodič si podľa neho nebol istý, či úder do jeho vozidla bol cielený alebo výsledkom chodcovho potácania sa. Chodec sa bez akéhokoľvek predchádzajúceho impulzu rozbehol a prekvapeného vodiča napadol.

Napadnutý utrpel početné bodno-rezné zranenia, ktorá ohrozovala jeho život. Museli ho previezť do nemocnice a okamžite operovať. "Najzásadnejšou bola bodná rana do oblasti brucha a rezná rana na dolnej končatine, ktorá bola dlhá asi desať a hlboká štyri centimetre," dodal hovorca. Útočník podľa vyšetrovateľov údajne už pred incidentom uviedol, "že by najradšej niekoho zabil".

Podľa hovorcu policajti vyšetrujú celý prípad ako trestný čin ťažkej ujmy na zdraví, nie je však vylúčené prekvalifikovanie prípadu na pokus o vraždu. V súvislosti s touto udalosťou pátrajú policajti po mužovi, ktorého svedkovia opísali ako 25-ročného mladíka vysokého 180 centimetrov s krátko strihanými tmavými až čiernymi vlasmi. Na sebe mal svetlé tričko s dlhým rukávom, svetlé džínsy a na chrbte svetlý batoh. Zároveň polícia vydala varovanie, aby sa ľudia nepokúšali zadržať mladíka vlastnými silami, pretože ide o obzvlášť nebezpečného páchateľa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu