Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Chcú utratiť kráľovského jazvečíka, hryzie gardistov!

KODAŇ – Dánski poslanci dnes žiadali smrť pre jazvečíčku Evitu. Patrí manželovi kráľovnej Margrethe II. princovi Henrikovi. Pes už dvakrát pohrýzol príslušníka kráľovskej gardy.

Ako informovala agentúra AFP, hovorca opozičných sociálnych demokratov Bjarne Laustsen ich nezvyčajnú požiadavku zdôvodnil: „I pes princa Henrika sa musí dobre správať. Nie je rozdiel medzi kráľovským a obyčajným psom.“ Poslanec považuje za paradoxné, že gardistu, ktorý sa má starať o kráľovskú rodinu, rafol jeden zo psov tých, ktorých má chrániť. „Keby to bol môj pes, dal by som ho utratiť,“ dodal.

Jeho kolegyňa z krajne pravicovej Dánskej ľudovej strany Carine Lorentzová má podobný názor. „Sučka musí nosiť náhubok, alebo ju musia utratiť.“ Marlene Harponová z krajne ľavicovej Socialistickej ľudovej strany vyhlásila, že zviera je nutné usmrtiť. „Taká vec sa nutne musela stať, keď sa pes vymkne kontrole," usúdila.

Podľa dnešného vydania denníka Extra Blet zaútočila jedenásťročná Evita pri sobotnom venčení na strážcu v zámku Fredensborg, letnom sídle kráľovskej rodiny severne od Kodane. Obeť so zakrvavenou nohou previezli na ošetrenie do nemocnice.

Evita už vlani načala ďalšieho vojaka kráľovskej gardy pred palácom Amalienborg v Kodani. Jeho zranenie si vyžiadalo 3 týždne trvajúci pracovnú neschopnosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu