Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prasacia chrípka je už aj v Číne

PEKINKG – Čína v pondelok potvrdila svoj prvý prípad nákazy prasacej chrípky na svojom území. Nákazu zistili u Číňana, ktorý sa vrátil z cesty do Spojených štátov amerických, informovala tlačová agentúra Sin-chua.

Tridsaťročného muža, priezvisko ktorého je Pao, hospitalizovali s horúčkou po tom, ako z USA pricestoval do mesta Čcheng-tu na juhozápade Číny, uviedla Sin-chua odvolávajúc sa na ministerstvo zdravotníctva.

Pao priletel lietadlom spoločnosti Northwest Airlines z Tokia do Pekingu, kde prestúpil na lietadlo do Čcheng-tu. Následne ho previezli na infekčné oddelenie tamojšej nemocnice a ľudí, ktorí s ním počas vyšetrenia prišli do styku, umiestnili pod zdravotnícky dohľad, uviedla Sin-chua. Viac ako 130 z celkového počtu 150 pasažierov, ktorí s ním leteli v tom istom lietadle, sa podarilo vypátrať a boli umiestnení do karantény, oznámilo vedenie mesta. Vláda sa snaží nájsť aj zvyšných spolucestujúcich Paa.

Prvý prípad prasacej chrípky v Ázii bol nahlásený 1. mája z Hongkongu, keď na prítomnosť vírusu H1N1 bol pozitívne testovaný Mexičan po tom, ako do tejto čínskej osobitnej administratívnej oblasti na juhu krajiny pricestoval z Mexika cez Šanghaj. Nález viedol k tomu, že do karantény bolo umiestnených mnoho ľudí, vrátane takmer 300 hostí a personálu hotela, v ktorom sa nakazený ubytoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu