Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slováci po návrate z Mexika bez príznakov chrípky

BRATISLAVA - Skupina 27 turistov zo Slovenska a Českej republiky, ktorí strávili predchádzajúce dni v Mexiku, sa dnes vrátila domov. Ani jeden z klientov cestovnej kancelárie Bubo sa necítil zle, nemal teplotu ani iné príznaky chrípkového ochorenia a z rakúskeho letiska šli domov.

Všetci boli poučení, aby sa v prípade nejakých príznakov chrípky, hlásili u svojho lekára. Vo výprave boli ako súkromné osoby aj štyria lekári, ktorí poskytovali konzultácie. Počas návratu domov bola skupina trikrát kontrolovaná, dvakrát v Mexiku, teplotu im zmerali aj na letisku v rakúskom Schwechate. 27-členná skupina ako jediná na Slovensku aj v Čechách prešla v inkriminovanom období Mexiko od Pacifiku ku Karibiku. Jediné obmedzenie, ktoré zažili, bolo, že nemohli navštíviť niektoré pamiatky, pretože ich mexické úrady uzavreli.

Z Mexika sa vrátili slovenskí dovolenkári aj pred týždňom. Po kontrole na Pražskom letisku hospitalizovali jedného slovenského turistu, troch ďalších previezli z Českej republiky sanitkami do domácej karantény. Ani v jednom prípade nebol potvrdený vírus novej chrípky A(H1N1) s pôvodom Mexiku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu