Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Väznica si kúpila rekreačné karavany

HRADEC KRÁLOVÉ – Väznica v Hradci Králové si zo štátnych peňazí kúpila dve rekreačné karavany. Jeden z nich si údajne pre seba zobral šéf väznice, druhý používa vedenie väznice.

Ako uvádza dnešný český denník Mladá fronta Dnes vedenie väznice tvrdí, že na používanie karavanov majú nárok všetci zamestnanci väznice.

„To, že jeden z karavanov má riaditeľ, je pravda. Druhý karavan si požičiavajú hlavne vyššie šarže. Radoví zamestnanci sa k tomu prakticky nedostanú,“ citovali noviny jedného zo zamestnancov väznice, ktorý nechcel zverejniť meno. Rovnako hovorili aj ľudia, ktorí dobre poznajú pomery v královohradeckom väzobnom väzení. Vedenie väznice prednostné využívanie karavanu riaditeľom označilo za nezmysel.

„To, čo sa z fondu kultúrnych potrieb kúpi, je pod prísnou kontrolou. Musí to odhlasovať komisia. Na využívanie týchto vecí potom majú všetci zamestnanci rovnaký nárok,“ uviedla hovorkyňa väznice Kateřina Johnová. Koľko karavány stáli, to nepovedala. Nedávno polícia v tejto väznici začala vyšetrovať stratu SIM karty zo služobného modemu, ktorá slúžila na pripojenie sa k internetu.

Ukradli ju z kancelárie občianskeho zamestnanca väznice. Väzni potom z tejto karty dokázali za mesiac pretelefonovať 75 - tisíc českých korún (2 628 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu