Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Dostala výpoveď za chatovanie

ŠVAJČIARSKO - Vo Švajčiarsku dostala výpoveď pracovníčka spoločnosti, ktorá počas svojej práceneschopnosti komunikovala v internetovej sieti Facebook. Vo firme Nationale Suisse pritom oznámila, že pre migrénu nie je schopná používať počítač, a preto nemôže prísť do práce.

Spoločnosť však podľa vlastného vyjadrenia zistila, že na Facebooku komunikovala, preto stratila jej dôveru a pracovníčke dala výpoveď. Žena pochádzajúca z mesta Bazilej pre švajčiarske noviny 20 Minuten povedala, že sa necíti byť vinná a internetovú stránku kontaktovala ležiac v posteli prostredníctvom mobilu. Ako dodala, neverí tvrdeniu spoločnosti, že jej kolega ju nechtiac prichytil pri používaní Facebooku, skôr to považuje za špehovanie. Ako vysvetlila, firma vytvorila na Facebooku fiktívnu osobu, ktorá sa s ňou spriatelila, čo jej zamestnávateľovi umožnilo sledovať jej internetovú komunikáciu. Ako dodala, "priateľ" zrazu zmizol po tom, ako ju z práce vyhodili.

Spoločnosť však tvrdí, že jej postup má jednoduchú logiku, a ak podľa nej môžu Facebook používať ľudia s migrénou, môžu s bolesťami hlavy aj pracovať. Nie je to prvý prípad, keď Facebook bol "zapletený" do pracovného sporu. Niektoré firmy ho zakázali úplne, v niektorých dostali pracovníci výpovede za pripojenie sa počas pracovnej doby. Informovala BBC.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu