Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Bezcitne kopal a bil do brucha tehotnú družku

OSTRAVA - Niekoľko mesiacov podľa polície týral muž (31) z Ostravy Hrušova svoju o tri roky staršiu družku. Partnerku bil drevenou doskou, kopal či dokonca jej pálil vlasy. V útokoch pravidelnému užívateľovi pervitínu nezabránil ani fakt, že družka bola tehotná, uviedla dnes hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková.

Muža policajti obvinili z týrania osoby žijúcej v spoločne obývanom byte alebo dome a vydierania. Sudca rozhodol o jeho vzatí do väzby. Podozrivému hrozí až osem rokov väzenia.

"Niekoľkomesačné martýrium vyvrcholilo 24. marca. Týraná žena, ktorá je v siedmom mesiaci tehotenstva, si cez noc prežila zrejme najhoršie chvíle," uviedla hovorkyňa. Dodala, že útočník tehotnú družku po predchádzajúcej hádke chytil za vlasy a stiahol na zem. "Kopol ju niekoľkokrát do tváre a bil ju päsťami i do hlavy a brucha," povedala Holčáková s tým, že potom vytiahol nôž a ženu porezal na tvári. Napadnutá si podľa polície musela kľaknúť a nechať sa ostrihať nožničkami.

"Keď sa žena bránila, muž ju mal bodnúť nožničkami dvakrát do chrbta. Zvyšné vlasy násilník pálil zapaľovačom. Žena si hlavu mala hasiť handrou," popísala dianie v byte. Násilník údajne chcel žene oholiť hlavu žiletkou. V tej chvíli sa mu ale žena vyšmykla a chcela utiecť. "Bola ale natoľko vyčerpaná, že zakopla a spadla zo schodov z prvého poschodia na prízemie," uviedla policajtka.

Podobné situácie sa v byte údajne od novembra odohrávali niekoľkokrát týždenne. Týraná žena nič nenahlásila. Nikdy sa ani nenechala ošetriť. Pomoc nevyhľadala údajne ani vtedy, keď po jednom z útokov nemohla tri dni chodiť. Po poslednom incidente sa ale telefonicky obrátila na pracovníka Úradu mestského obvodu Sliezska Ostrava, ktorý v rodine vykonával dohľad.

"Muž po príchode do bytu a pohľade na zúboženú ženu okamžite konal. Privolal policajtov i rýchlu záchrannú službu. Ženu ihneď previezli do nemocnice, kde ju hospitalizovali. Podozrivý skončil v policajnej cele," uviedla hovorkyňa.

Podľa zasahujúcich policajtov byt pripomínal miesto hrôzy. "Opálené vlasy, krvavé stopy, rozhádzané veci, rozsypané potraviny," povedala hovorkyňa. Dodala, že obeť vzhľadom k silnému rozrušeniu i zraneniam nebola zatiaľ schopná výsluchu.

"Dobu liečenia fyzického zranenia dosiaľ nestanovili, žena je stále hospitalizovaná v nemocnici. Následky na psychike zrejme obeť ponesie mnoho rokov, tak ako je to u obdobných prípadov domáceho násilia," uviedla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu