Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Malému Adolfovi Hitlerovi Campbellovi na tortu nenapísali meno

BRATISLAVA - Otec trojročného Adolfa Hitlera Campbella, ktorému odmietli napísať celé meno na narodeninovú tortu, žiada o kúsok tolerancie. Heath Campbell a jeho manželka Deborah sú zarmútení nielen z rozhodnutia obchodu, ale aj zo záplavy nahnevaných internetových reakcií, ktoré sú odpoveďou na článok o synovi v miestnych novinách.

Ľudia by sa podľa 35-ročného Campbella mali pozerať vpred, nie dozadu. "Potrebujú prijať meno. Meno je meno. Toto dieťa nevyrastie a nebude robiť to, čo robil (Hitler)," povedal otec v rozhovore. Deborah Campbell objednala minulý týždeň v obchode tortu a chcela, aby na ňu napísali meno jej syna - Adolfa Hitlera Campbella. Žiadosť však odmietli.

Hovorkyňa obchodu Karen Meleta uviedla, že rovnakú objednávku Campbellovcov odmietli aj v predchádzajúcich dvoch rokoch. Podľa jej slov predtým rodičia chceli, aby súčasťou tortovej ozdoby bola aj swastika - hákový kríž. "Ponechávame si právo nedávať na torty to, čo považujeme za nevhodné," vysvetlila Meleta.

Narodeninovú oslavu Adolfa Hitlera Campbella navštívilo asi dvanásť ľudí, vrátanie detí rôznej rasy. "Ak by sme boli takí rasistickí, dovolili by sme im prísť k nám domov?" pýtal sa Heath Campbell. Neobyčajné meno dal svojmu synovi vraj preto, lebo sa mu páčilo a pretože "nikto iný na svete to meno nemá".

Aj ich ďalšie dve deti majú neobyčajné mená - JoyceLynn Aryan Nation a Honszlynn Hinler Jeannie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu