Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Letisko Ferihegy: Tretí deň štrajku, terminály plné cestujúcich

Letisko Ferihegy.
Letisko Ferihegy.

BUDAPEŠŤ - Počas tretieho dňa štrajku zamestnancov budapeštianskeho letiska Ferihegy sú odbavovacie haly a terminály plné čakajúcich cestujúcich, ktorí sú čoraz netrpezlivejší. Informuje o tom denník Népszabadság.

Od dnešného rána sa situácia nezlepšila a bezpečnostná kontrola cestujúcich prebieha iba na termináli 2B. Rozčúleným pasažierom zamestnanci letiska rozdávajú čokoládu a minerálku a snažia sa im pomôcť aspoň informáciami.

Upozorňujú cestujúcich, aby nenechávali svoje batožiny bez dozoru, lebo personál letiska ich odváža. Odborová organizácia zamestnancov letiska sa rozhodla pre časovo neobmedzený štrajk po tom, čo nedosiahla dohodu o svojich požiadavkách s vedením spoločnosti Budapest Airport, ktorá spravuje letisko od jeho privatizácie.

Podľa informácií denníka Magyar Hírlap sa ku štrajku dnes popoludní zrejme pripoja aj piloti, ktorí tiež nie sú spokojní s rozhodnutiami vedenia letiska. Dnes dopoludnia zrušili lety z Budapešti do Varšavy, Bukurešti, Ľubľany, Prahy, Záhrebu a Paríža.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu