Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Štrajk narušil premávku na budapeštianskom letisku

Budapeštianske letisko
Budapeštianske letisko (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Zamestnanci budapeštianskeho letiska v stredu začali časovo neobmedzený štrajk za zlepšenie pracovných podmienok, čím spôsobili meškania odletov z najväčšieho letiska krajiny.

Maďarská tlačová agentúra MTI informovala, že nepracujú zamestnanci bezpečnostnej kontroly pasažierov, a že sa zrušil let do Varšavy. Dodala, že štrajk, ktorý zorganizovali dva odborové zväzy, neovplyvňuje prílety do Budapešti.

Budapeštianske letisko, ktoré vlastní nemecká firma Hochtief AG, pre tlačovú agentúru MTI uviedlo, že ešte nie je jasné, koľko letov sa v dôsledku štrajku omešká alebo prípadne zruší. Letisko vlani odbavilo 8,6 milióna pasažierov. Zástupcovia odborárov pred štrajkom povedali, že žiadajú zastavenie prepúšťania, lepšie pracovné podmienky, menej nadčasov a novú kolektívnu zmluvu. Predstavitelia letiska sa však vyjadrili, že štrajk nie je vhodné východisko na opätovné vyjednávanie o kolektívnej zmluve, a že zastavenie štrukturálnych zmien vo firme, ktoré sa začali v roku 2006, je neprijateľné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu