Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na internete boli videá s pálením slovenskej vlajky

Členovia Maďarskej gardy takto blokovali slovensko-maďarskú hranicu
Členovia Maďarskej gardy takto blokovali slovensko-maďarskú hranicu

BRATISLAVA - Na internete sa objavilo viacero maďarských videoklipov, na ktorých sa pálila slovenská vlajka a ich súčasťou bola aj simulácia zničenia Bratislavy atómovou bombou.

Uviedla to dnes televízia Markíza. Podobné videá v minulosti vyvolávali výmeny názorov medzi Slovenskom a Maďarskom.

Najnovšie videoklipy sú podľa televízie zrejme reakciou na sporný novembrový zásah polície proti maďarským futbalovým fanúšikom v Dunajskej Strede. V komentároch k videoklipom sa podľa televízie objavovala kritika voči Slovensku a šéfovi vládnej SNS Jánovi Slotovi.

V posledných rokoch sa v čase vyostrených slovensko-maďarských vzťahov na internete vyskytlo viacero videoklipov s nacionalistickým obsahom. Naposledy vzbudilo rozruch video, v ktorom neznáma kapela hrubými vulgarizmami urážala študentku maďarskej národnosti Hedvigu Malinovú, ktorá si podľa polície vymyslela národnostný útok. Kapela vyzývala aj na zabitie predstaviteľov opozičnej Strany maďarskej koalície (SMK). Prípad prešetrovala polícia.

Slovenská diplomacia zas po parlamentných voľbách v roku 2006 odsúdila videoklip, na ktorom extrémisti pálili maďarskú vlajku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu