Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pri požiari v jadrovej elektrárni sa zranil robotník

TOKIO - Jeden robotník sa zranil vo štvrtok pri požiari v jadrovej elektrárni, no únik rádioaktivity nezaznamenali, uviedol hovorca elektrárne. Oheň vypukol vo vzduchovom filtri elektrárne, ktorá je pre pravidelnú kontrolu od februára zatvorená, povedal Micuhiro Takauč, hovorca elektrárne Tohoku Electric Power Co. Inc. Robotník utrpel ľahké popáleniny rúk.

Polícia a predstavitelia požiarneho oddelenia skúmajú príčiny požiaru v elektrárni nachádzajúcej sa v meste Mijagi 330 km severne od Tokia.

Japonsko, ktoré nemá dostatok energetických zdrojov, je závislé od jadrových elektrární, ktoré produkujú jednu tretinu elektrickej energie krajiny. Tokio plánuje do roku 2010 výrobu zvýšiť na 40 percent. V poslednom čase však v krajine zaznamenali niekoľko porúch jadrových elektrární.

V septembri 1999 došlo k poruche v elektrárni Tokaimura, 110 km severovýchodne od Tokia. Dvaja robotníci zomreli a približne 700 ľudí bolo vystavených radiácii.

V auguste unikla tekutina s obsahom uránu z nádrže jadrovej elektrárne juhozápadne od Tokia, dvaja robotníci boli vystavení radiácii. V októbri zaznamenali dym v komplexe jadrovej elektrárne v Tokaimure, no správca elektrárne Japan Atomic Power Co. uviedol, že k úniku radiácie nedošlo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu