Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ľuďom s malým hrudníkom chcú zakázať jazdu na motorke!

HANOJ - Vietnamské ministerstvo zdravotníctva pripravuje zákon, ktorý by zakázal ľuďom s malým hrudníkom jazdu na motorke. Zámer však medzi Vietnamcami, ktorí sú prevažne útli, vyvolal značnú nevôľu. Návrh stanovuje, že na motorke nebudú môcť jazdiť vodiči s menším obvodom hrudníku ako 72 centimetrov. Podľa rezortu má nové opatrenie zabezpečiť, že všetci motorkári budú v dobrom zdravotnom stave a v dostatočnej kondícii na to, aby riadenie zvládli.

Mnohí Vietnamci považujú opatrenie za absurdné. „Návrh vyzerá veľmi zábavne, ale obeťou tohto vtipu sa môžu stať mnohí Vietnamci,“ vyhlásil hanojský maklér Le Quang Minh. "Mnoho vietnamských žien má malý hrudník. Mám veľa známych, ktorí nespĺňajú (ministerské) kritéria," dodal.

Podľa obyvateľov vietnamských dedín nový predpis rovnako skomplikuje dochádzanie do práce, na ktoré väčšina Vietnamcov využíva práve motorky. „Ľudia v mojej dedine sú malí. Mnohí z nich sú chudobní a trpia podvýživou. A ministerstvo zdravotníctva im teraz chce zakázať chodiť do práce," vyhlásil Nguyen Van Tai, ktorý prevádzkuje motocyklové taxi. Sám ministerský limit tesne spĺňa.

Ministerský návrh komentujú aj účastníci internetových diskusií. „Odteraz budú najpredávanejším výrobkom vypchaté podprsenky,“ píše na svojom blogu prispievateľ z Ho Či Minovho mesta. Chystané opatrenie si všímajú aj vietnamské médiá. „Čo môžu ľudia s malým hrudníkom robiť? Väčšina je príliš chudobná na to, aby si kúpila prsné implantáty,“ píše komentátor denníka Tuoi Tre.

Vietnamskí muži sú vysokí v priemere 164 centimetrov a vážia 55 kilogramov. Ženy priemerne merajú 155 centimetrov a vážia 47 kilogramov. Žiadna štatistika obvodu hrudníka ale nie je k dispozícii.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu