Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Líder separatistov vylúčil vyjednávania s Gruzínskom

(Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Líder separatistov v gruzínskej provincii Abcházsko Sergej Bagapš v pondelok v rozhovore pre francúzske noviny vyhlásil, že vyjednávanie so súčasnými gruzínskymi lídrami je "nemožné".

"Akýkoľvek dialóg so súčasnou gruzínskou vládou je nemožný. Sú to štátni zločinci," povedal Bagapš, ktorého jednotky zaútočili na gruzínsku armádu v tomto čiernomorskom odštiepeneckom regióne. "Pred ukončením našich vojenských operácií nedôjde k žiadnym vyjednávaniam (namierenými na) riešenie problému v Kodori," vyhlásil abcházsky líder.

Pozorovatelia Organizácie Spojených národov v nedeľu potvrdili, že Kodori, Gruzíncami kontrolovaná oblasť v Abcházsku, sa stala terčom bombardovania po tom, čo Bagapš ohlásil rozhodnutie vyhnať z oblasti gruzínske jednotky. Bagapš vyhlásil, že "silno progruzínske postoje" západných lídrov svedčia o tom, že "mierový dialóg nemôže mať pozitívny dopad". "Rozhodol som sa spustiť vojenskú fázu riešenia kodorského problému," vyhlásil líder. "Za posledných 48 hodín naše lietadlá a delostrelecké jednotky vytláčali gruzínsku armádu z Kodori."

Ruské jednotky v odštiepeneckom regióne Abcházsko dali v pondelok gruzínskej armáde ultimátum, v ktorom požadujú zloženie ich zbraní, citovala ruského veliteľa agentúra Interfax. Ruská armáda uviedla, že pripravuje vyslať do regiónu ďalších 9000 vojakov. Útoky v Abcházsku sa začali po tom, čo ruské jednotky vytlačili gruzínsku armádu z rovnako promoskovského Južného Osetska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu