Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Armáda vedela o prevoze jadrového materiálu do Kórey

Parvíz Mušarráf
Parvíz Mušarráf (Zdroj: TASR)

Pakistanský vedec Dr. Chan vyhlásil, že pakistanská armáda vedela o vývoze jadrového materiálu do Severnej Kórey, pretože sama na tento prevoz do Pchjongjangu v roku 2000 dohliadala.

Zaujímavou je i informácia, že vtedajším šéfom armády bola dnešná hlava štátu Parvíz Mušarráf.

Vtedajší vysokopostavený vedec sa vyjadril, že vybavenia na obohacovanie uránu odoslali na lietadle do Severnej Kórey a na pokojný priebeh akcie dohliadali najvyšší predstavitelia armády. Tieto jeho vyjadrenia však odporujú tomu, čo povedal pred štyrmi rokmi, kedy uviedol, že iba on sám bol výhradne zodpovedný za export nukleárneho materiálu do Severnej Kórey a Líbye. Jeho posledné vyhlásenia sú taktiež v rozpore s mediálnym postojom pakistanskej vlády, ktorá sa tvrdí, že ona a ani pakistanská armáda nemala žiadnu vedomosť o podobných operáciách. "To lietadlo bolo kórejské a pakistanská armáda presne vedela, čo je obsahom jeho nákladu," povedal dr. Chan.

Chan sa od roku 2004 nachádzal v domácom väzení na Mušarráfovo nariadenie a až nová vláda zmiernila tvrdé podmienky, v ktorých žil niekoľko rokov. Dnes môže dokonca telefonicky komunikovať s médiami, čo umožnilo, aby sa na svetlo sveta dostali tieto informácie. Chanove obvinenia vrhajú negatívne svetlo na pakistanskú armádu a dostávajú ju do trápnej situácie. Do tejto chvíle sa však nepodarilo získať jej vyjadrenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu