Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Spoločnosť Singapore Airlines odškodní cestujúcich zranených po turbulencii

Lietadlo muselo núdzovo pristáť.
Lietadlo muselo núdzovo pristáť. (Zdroj: X)

BANGKOK - Spoločnosť Singapore Airlines ponúkla finančnú kompenzáciu cestujúcim, ktorí sa minulý mesiac zranili počas silných turbulencií na palube jej lietadla. Informuje o tom správa z agentúry DPA.

Lietadlo Boeing 777-300ER s 211 pasažiermi a 18 členmi posádky počas letu z Londýna do Singapuru 20. mája nečakane kleslo z letovej hladiny 11 300 metrov na 9.400 metrov nad západným pobrežím Mjanmarska. Pre prudkú stratu výšky boli nepripútaní pasažieri vymrštení do stropu. Počas letu zomrel 73-ročný muž pravdepodobne na infarkt a viac ako 50 cestujúcich a letušiek sa zranilo. Po núdzovom pristátí v Bangkoku na letisku Suvarnabhumi bolo 18 ľudí hospitalizovaných.

archívne video

Záujem o cestovanie lietadlom z Bratislavy sa zdvojnásobil (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Singapore Airlines (SIA) sa všetkým cestujúcim hlboko ospravedlňuje za traumatický zážitok na palube letu SQ321 dňa 20. mája 2024," uviedla spoločnosť vo vyhlásení zverejnenom v utorok. "Cestujúcim, ktorí pri incidente utrpeli ľahké zranenia, sme ponúkli odškodné 10-tisíc USD (9 297 eur). Tých, ktorí utrpeli vážnejšie zranenia sme pozvali, aby sme prediskutovali ponuku kompenzácie na osobnom stretnutí, ak sa už cítia dobre a sú na to pripravení," dodala.

Letecká spoločnosť ponúkne zálohu 25-tisíc USD (23 242 eur) cestujúcim, u ktorých lekársky posudok potvrdil dlhodobú lekársku starostlivosť a potrebujú finančnú pomoc na riešenie ich bezprostredných potrieb. Okrem toho ponúkla plnú náhradu za leteckú dopravu pre všetkých cestujúcich a ďalších jeden tisíc USD (929 eur) na pokrytie výdavkov v Bangkoku.

V súlade s príslušnými predpismi Európskej únie alebo Spojeného kráľovstva dostane každý cestujúci ďalšie odškodnenie a úhradu liečebných nákladov. Na požiadanie tiež SIA zabezpečila rodinným príslušníkom cestujúcich leteckú dopravu do Bangkoku.

Viac o téme: CestujúciTurbulencieOdškodnenieSingapur Airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu