Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Desivé svedectvá z lietadla, ktoré zasiahli extrémne turbulencie! VIDEO Vymrštenie do stropu, všade krv a chaos

Cestujúci opísali desivé chvíle na palube.
Cestujúci opísali desivé chvíle na palube. (Zdroj: profimedia.sk)

BANGKOK - Na palube lietadla Boeing 777, ktoré vzlietlo z Londýna v pondelok večer a smerovalo do Singapuru, sa nachádzalo 211 pasažierov a 18 členov posádky. V oblasti búrok v juhovýchodnej Ázii sa však dostalo do silných turbulencií a muselo núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku Suvarnabhumi v Bangkoku, uviedla spoločnosť Singapore Airlines na sociálnej sieti Facebook.

Cestujúci na palube lietadla, ktoré smerovalo v pondelok z Londýna do Singapuru, prežili chvíle hrôzy. Stroj zasiahli silné turbulencie a potom sa prepadol z 11 300 metrov do výšky 9 400 metrov. 73-ročný Brit incident neprežil. Cestoval spolu manželkou, ktorá po núdzovom pristátí v Bangkoku skončila v nemocnici.

archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

„Rozsvietila sa výzva na zapnutie bezpečnostných pásov. Sám som sa ihneď pripútal. Zrazu začalo lietadlo padať,“ opísal dramatickú situáciu na palube cestujúci Davies.

Vzduchom lietali predmety a pasažierov, ktorí neboli pripútaní to vymrštilo do stropu a zranili sa. „Všade lietali predmety, káva a voda striekali na strop. Neskutočné. Toľko zranených ľudí, tržné rany na hlave, ľudia krvácali z uší,“ napísal ďalej na sociálnej sieti X.

Cestujúci, ktorí mali zdravotnícke vzdelanie, mali plné ruky práce a pomáhali, ako mohli, dodal Davies. „Pána, ktorý zomrel, oživovali. Ďalší pasažier ležal v chodbičke na zemi. Neviem, čo sa s ním stalo. Jedna pani kričala od bolesti, mala niečo s chrbtom. Nemohol som jej pomôcť, len som jej podal vodu,“ uviedol ďalej Davies. Jedna letuška mu dokonca povedala, že to bol jej najhorší zážitok za 30 rokov jej kariéry.

Svoje svedectvo pre Daily Mail poskytol aj 28-ročný študent Dzafran Azmir. Ten povedal, že všetko sa začalo tým, že stroj sa začal nakláňať. "Veľmi náhle došlo k dramatickému poklesu, takže všetci, ktorí sedeli a neboli pripútaní, boli okamžite vymrštení do stropu," uviedol.

„Niektorí ľudia sa udreli hlavou do schránok s batožinou a pretlačili ich. Narazili do miest, kde sú svetlá a kyslíkové masky, a prerazili ich,“ dodal.

Viac o téme: TurbulencieSingapore AirlinesBangkok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu