Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Bar na ostrove Sylt podal trestné oznámenie na svojich hajlujúcich hostí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BERLÍN - Prevádzkovatelia baru v obľúbenom letovisku na nemeckom ostrove Sylt podali trestné oznámenia na skupinu svojich zákazníkov, ktorí počas zábavy skandovali heslá z nacistickej éry. Dôkazným materiálom je video, ktoré sa medzičasom šíri po internete, informovala v sobotu agentúra DPA.

Virálne video vyvolalo v Nemecku pobúrenie, pričom spolkový kancelár Olaf Scholz v piatok označil konanie zabávajúcich sa za nechutné. Na záberoch skanduje skupina mladých ľudí na terase baru "Nemecko pre Nemcov, cudzinci preč" v rytme piesne L'amour toujours od talianskeho interpreta Gigiho D'Agostina, ktorá hrala v pozadí. Na záberoch vidieť, ako jeden z mladíkov imituje hajlovanie nacistického vodcu Adolfa Hitlera.

archívne video

Polícia zatkla slovenských pašerákov zbraní (Zdroj: Maďarská polícia)

Bar, v ktorom bolo video natočené, odsúdil správanie sa svojich hostí a dodal, že sa dištancuje od všetkých foriem rasizmu a diskriminácie. Manažér podniku v rozhovore pre televíziu Die Welt povedal, že päť podozrivých identifikovali a vykázali z priestorov baru. Dodal, že jeho klub už nebude hrať skladbu L'amour toujours a podobné opatrenie odporučil aj ostatným barom.

Populárnu párty pieseň L'amour toujours si v Nemecku v posledných mesiacoch pravidelne privlastňujú pravicoví extrémisti, uviedla v piatok agentúra AFP citovaná agentúrou TASR. DPA v tejto súvislosti podotkla, že krajne pravicová strana Alternatíva pre Nemecko (AfD) síce od roku 2023 zaznamenala v prieskumoch výrazný rast, ale v poslednej dobe jej popularitu naštrbila séria škandálov.

Ostrov Sylt, ktorý sa nachádza v Severnom mori, je obľúbenou dovolenkovou destináciou solventných Nemcov. Podľa nemeckého denníka Bild vstupenky na párty v klube Pony stáli 150 eur. Denník zverejnil aj fotografie, na ktorých pred podnikom stálo niekoľko áut značky Porsche.

Viac o téme: Trestné oznámeniePárty NemeckoSylt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu