Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Šok na svätom prijímaní: Kňaz pohrýzol počas obradu ženu, incident zaznamenala kamera

Kňaz mal pohryznúť ženu.
Kňaz mal pohryznúť ženu. (Zdroj: YouTube screenshot)

ORLANDO - Kňaz vraj pohrýzol ženu pri hádke počas svätého prijímania. On trvá na tom, že išlo o sebaobranu, ona hovorí o iných dôvodoch.

Kňaz z americkej Floridy vraj pohrýzol ženu počas hádky kvôli svätému prijímaniu. Ako uvádza „Click Orlando“, teraz by mohol čeliť obvineniam. Vyplýva to z policajného vyšetrovania.

archívne video

Štedrosť je veľká hodnota, slávime štedrosť Božiu, tvrdí kňaz Fabian (Zdroj: TASR/František Iván)

Incident sa odohral 19. mája v katolíckom kostole svätého Tomáša Akvinského v St. Cloud na Floride. Žena, ktorá sa chcela zúčastniť na svätom prijímaní svojej netere, oznámila polícii, že kňaz, ktorý slúžil, jej odmietol dať hostiu. Podľa „Click Orlando“ nespĺňala potrebné požiadavky na prijatie svätých sviatostí, argumentoval kňaz. 

Vzhľad a sexualita vraj provokovali kňaza

Žena však tvrdila, že podnikla potrebné kroky a „teraz ju Boh prijal“. Podľa WDBJ7 povedala polícii: "Neviem, či to bolo mojím oblečením alebo mojou sexualitou." Svedecká výpoveď podporuje jej presvedčenie, že kňaz bol urazený jej sexualitou a správaním.

Kňaz sa potom nahneval a pokúsil sa hostiteľa vtlačiť do úst. Keď sa žena pokúsila chytiť ďalšiu, kňaz ju pohrýzol, uviedla polícia.

"Snažil sa chrániť telo Kristovo"

Kňaz vyšetrovateľom povedal, že predtým informoval ženu o nevyhnutných požiadavkách na prijímanie, ale ona ich odmietla nasledovať. Tvrdil, že ho strčila a vytrhla mu z rúk podnos s hostiami, čo sa považuje za svätokrádež.

„Katolícka cirkev považuje hostiu za telo Kristovo a on sa ho snažil chrániť,“ píše sa v obžalobe. Incident teraz preveruje štátne zastupiteľstvo, ktoré podľa médií rozhodne, či kňaza obvinia z ublíženia na zdraví.

Viac o téme: KňazPohryznutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu