Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Polícia našla jedného z piatich nezvestných po sobotňajšej zrážke lodí

(Zdroj: SITA/Csaba Krizsan/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia v stredu našla jedného z piatich nezvestných po tragickej zrážke motorového člna s výletnou loďou na Dunaji pri obci Verőce. Telo 19-ročného muža objavili na úseku rieky medzi mestami Vác a Sződliget. Budapeštianske veliteľstvo polície (BRFK) to uviedlo na svojom účte na Facebooku, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Nezvestného našli na riečnom kilometri 1675,8 Dunaja. Vyšetrovatelia BRFK vykonali na mieste činu obhliadku a následne identifikovali mŕtveho. Zistili, že ide o 19-ročného muža, ktorý je jednou z obetí zrážky plavidiel, ku ktorej došlo minulú sobotu večer. Po ďalších štyroch osobách ďalej pátrajú, píše polícia.

Motorový čln sa plavil veľkou rýchlosťou a menil nepredvídateľne smer po celej šírke rieky, keď narazil do výletnej lode. Muž, ktorý riadil čln a ktorý bol pod vplyvom alkoholu, zahynul na mieste nehody spolu s ďalšou ženou. Jeden muž sa síce ťažko zranil, ale dokázal priplávať k brehu. Zvyšní pasažieri sa aj s člnom dostali pod výletnú loď. Z ôsmich pasažierov motorového člna prežil nehodu iba jeden, občan Talianska.

Viac o téme: Polícia MaďarskoZrážka lodí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu