Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Zastavený so zákazom šoférovania: Polícia chytila vodiča s 2,9 promile! Nafúkali aj ďalší

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Policajti zaznamenali počas uplynulého víkendu na území Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) troch zahraničných vodičov pod vplyvom alkoholu. Čelia obvineniu pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Policajná hliadka zastavila v nedeľu (26. 5.) počas bežnej kontroly na Šenkvickej ulici v Pezinku 33-ročného Olexandra T. z Ukrajiny. Nafúkal 2,9 promile. "Následnou lustráciou bolo zistené, že vodič má uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov v trvaní dvoch rokov od 1. decembra 2023," priblížila hovorkyňa.

VIDEO

Alkohol za volantom v Bratislavskom kraji (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Ďalších dvoch vodičov zastavili policajti v Bratislave. Išlo o 23-ročného občana Španielska, ktorý nafúkal 1,15 promile a 49-ročného občana Indie s pozitívnou dychovou skúškou 0,91 miligramu na liter, čo predstavuje 1,90 promile. "Ten na seba hliadku pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave upozornil na Trnavskej ulici, v smere na Šancovú. Jeho jazda z pruhu do pruhu nezostala neskontrolovaná," podotkla Šimková. Všetci traja vodiči putovali do cely policajného zaistenia.

Polícia obvinila muža zo Svitu

Polícia obvinila muža zo Svitu v okrese Poprad, ktorý pri jazde nafúkal viac ako dve promile. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že 52-ročného muža zastavila policajná hliadka v sobotu (25. 5.) podvečer, keď pri prejazde svetelnou križovatkou pri železničnej stanici vo Svite smerom do obce Batizovce porušil pravidlá cestnej premávky.

"Vodič bol podrobený aj dychovej skúške, výsledok presiahol dve promile. Muž bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia," uviedla hovorkyňa. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade voči nemu vzniesol obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

57-ročný Prešovčan nafúkal viac ako 2,8 promile

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 57-ročného Prešovčana. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"V piatok (24. 5.) popoludní viedol osobné vozidlo, pričom na ulici Marka Čulena v Prešove ho policajná hliadka spozorovala v protismere, s kolesami na betónovom obrubníku cesty. Obe kolesá boli poškodené, pneumatiky rozseknuté, boli poškodené aj disky kolies. Vodič bol vyzvaný na dychovú skúšku, jej výsledok presiahol 2,8 promile," uviedla Ligdayová s tým, že 57-ročný muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Viac o téme: AlkoholVodičiPolíciaZákaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu