Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mladíkom sa pokazil čln a urobili osudovú chybu: Hororový útok pri pobreží! Chlapec (†16) nemal šancu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CANBERRA - Šestnásťročného chlapca zabil krokodíl pri pobreží Austrálie. Mladík sa vo štvrtok snažil doplávať na breh po tom, ako sa rozbil motor člna, v ktorom vyplával so svojím 13-ročným bratrancom do vôd Torresovho prielivu. Mladší z chlapcov sa dostal bezpečne na breh a informoval políciu, že jeho bratranec zmizol v mori. Dnes sa našlo jeho telo nesúce stopy útoku krokodíla, informoval spravodajský server news.com.au.

Chlapcovo telo sa našlo na brehu ostrova Saibai, ktorý leží v Torresovom prielive a patrí k austrálskemu štátu Queensland. Polícia podľa zranení, ktoré utrpel, odhadla, že ho napadol asi tri a pol metra dlhý krokodíl; presnú príčinu smrti ale potvrdí až pitva.

Ministerstvo životného prostredia, vedy a inovácií vyjadrila sústrasť rodine a priateľom tínedžera. Miestna komunita žiada, aby bolo zviera odobraté z voľnej prírody.

Torresov prieliv
Zobraziť galériu (3)
Torresov prieliv  (Zdroj: Getty Images)

Torresov prieliv leží medzi severným pobrežím Austrálie a ostrovom Nová Guinea. Pri severnom pobreží Austrálie žijú krokodíli morskí, čo sú najväčší a najmohutnejší plazi na svete. Dorastajú dĺžky až deväť metrov a hmotnosti jednej tony.

Viac o téme: KrokodílTínedžerPrielivútok Austrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu