Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Počas útoku na konvoj zahynulo v Iráne najmenej päť policajtov: Niekoľko ďalších utrpelo zranenia.

Ilustračná foto
Ilustračná foto (Zdroj: Getty Images)

TEHERÁN – Počas útoku na konvoj na juhovýchode Iránu zahynulo v utorok najmenej päť policajtov, niekoľko ďalších utrpelo zranenia.

Útok sa odohral v provincii Sístán a Balúčistán na juhovýchode krajiny, ktorá hraničí s Pakistanom a Afganistanom."Množstvo ozbrojených lotrov v oblasti zaútočilo na policajnú hliadku. Päť našich milovaných policajtov zomrelo mučeníckou smrťou, jedna osoba utrpela zranenia," vyhlásil zástupca guvernéra provincie Alireza Marhamati pre iránsku štátnu televíziu.

Podľa miestnych médií sa k zodpovednosti za útok prihlásila džihádistická skupina Džajš al-Adl. Marhamati však tvrdí, že zodpovednosti sa prihlásila iba preto, aby vzbudzovala väčší dojem a útočníci v skutočnosti neboli členmi tejto skupiny.

Dlhodobé nepokoje provincii Sístán a Balúčistán vyvolávajú povstalci z menšiny Balúčov či sunnitskí extrémisti, čo zároveň pomáha pašovaniu drog z Pakistanu a Afganistanu.Počas troch minulotýždňových potýčok na rôznych miestach provincie zahynulo desať vojakov a 18 militantov, neskôr v nemocnici zraneniam podľahli ďalší členovia bezpečnostných zložiek.

Viac o téme: PolicajtiKonvojútok Irán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu