Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragédia v Nemecku: Slovák sa utopil v rybníku, záchranári mu už nedokázali pomôcť

(Zdroj: Getty Images)

MAMMING - V Dolnom Bavorsku vládne pekné slnečné počasie. Akoby sa začala skorá kúpacia sezóna. V Mammingu v okrese Dingolfing Landau sa štart sezóny skončil tragicky. V rybníku zomrel 33-ročný muž.

Tragédia pri plávaní v rybníku Moosandl pri Mammingu: V sobotu popoludní zomrel 33-ročný muž. Záchranári síce zasiahli rýchlo, ale už nedokázali muža zachrániť.

archívne video

Zásah horských záchranárov pri lavínovej nehode vo Fľaške (Zdroj: hzs.sk)

Rýchla akcia bola neúspešná

33-ročný Slovák okolo 17:00 vyplával a potom sa zrazu potopil. Jeho kolegovia a ďalší kúpajúci sa privolali pomoc. Zasahovali traja príslušníci vodnej záchrannej služby, ktorí boli na stanovišti hliadok a prípravovali sa na začiatok sezóny. Nasadený bol aj záchranársky vrtuľník.

Mŕtveho Slováka našli pomocou sonaru

Na mieste bolo nakoniec použité nové sonarové zariadenie, hovorí Andreas Schmeisl z vodnej záchrannej skupiny Dingolfing-Landau v rozhovore pre BR24. Takzvané AuqaEye z Kanady bolo vyvinuté špeciálne pre vodné záchranárstvo. Zvukové vlny sú vysielané do vody a vyhodnotenie vykonáva umelá inteligencia. Obeť nešťastia objavili približne o 15 minút. Potápačom z vodnej záchrannej služby sa ho však podarilo vytiahnuť z vody už len mŕtveho. Červený kríž pre postihnutých zabezpečil psychologickú pomoc.

Polícia teraz zisťuje okolnosti prípadu. Zatiaľ vylučuje cudzie zavinenie.

Viac o téme: UtopenýNemeckoSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu