Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

OBROVSKÁ TRAGÉDIA: Český turista (†53) zahynul na dovolenke, VIDEO záchrannej akcie...TOTO sa mu stalo osudným

Záchranári na Kanárskych ostrovoch (GES) sa pokúšajú vytiahnuť českého turistu z rozbúrenej vody.
Záchranári na Kanárskych ostrovoch (GES) sa pokúšajú vytiahnuť českého turistu z rozbúrenej vody. (Zdroj: X/Telediarios de TVE)

PUERTO DE LA CRUZ - Namiesto nádhernej dovolenky zostali len slzy a plač. Táto rodina sa už nikdy nedočká návratu 53-ročného Čecha, ktorý trávil dovolenku na Kanárskych ostrovoch. Osudným sa mu stali veľké vlny, ktoré chcel čo najlepšie zachytiť na svojich fotografiách. Bohužiaľ však veľmi podcenil silu prírody.

archívne video

Zásah horských záchranárov pri lavínovej nehode vo Fľaške (Zdroj: hzs.sk)

Na španielskych Kanárskych ostrovoch pri meste Puerto de la Cruz (ostrov Tenerife) zomrel v stredu (10. apríl) český turista. Pri fotografovaní rozbúreného mora spadol do vody. Z vĺn ho záchranári vytiahli za pomoci vrtuľníka, ale päťdesiattriročného muža sa im už nepodaril oživiť. Píše o tom španielske Heraldo. 

Pokusy o oživenie 

K strašnej udalosti došlo o 16:15 miestneho času. Na dispečing prišlo tiesňové volanie o tom, že nejaký človek spadol do rozbúrenej vody. Pohotovostná a záchranná služba Kanárskych ostrovov (GES) zmobilizovala svoje zložky. Vo videu, ktoré na sociálnu sieť X uverejnila pohotovostná služba, je možné vidieť aspoň časť záchrannej akcie. K mužovi vo vode priletí helikoptéra a záchranári mu spúšťajú lano.

Českého turistu sa im napokon podarí vytiahnuť z vody, no tej je už bez známok pohybu. Na palube sa ho ešte záchranári pokúšali oživiť, no to sa im bohužiaľ nepodarilo. Po pristátí už len konštatovali smrť. Český turista zomrel na zástavu srdca a dýchacích ciest.

Silný vietor 

Na Kanárskych ostrovoch platí momentálne pre nepriaznivé počasie druhý najvyšší stupeň výstrahy. Nárazy vetra tu dosahujú rýchlosť nad 90 km/h. Úrady už vydali varovanie pred povodňami, niektoré cesty pri pobreží sú uzavreté. 

Viac o téme: TragédiaSmrťŠpanielskoČRMadridKanárske ostrovyKrimiČeský tursita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu