Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev

Maroš Šefčovič
Maroš Šefčovič (Zdroj: TASR/AP Photo/Virginia Mayo)

BRUSEL - Výkonný podpredseda Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič sa v nedeľu pripojil k blahoželaniu šéfky EK Ursuly von der Leyenovej na sociálnej sieti X a privítal zvolenie Petra Pellegriniho za budúceho prezidenta Slovenskej republiky.

Šefčovič vo svojom odkaze budúcej hlave štátu poprial úspešné volebné obdobie, čo je podľa jeho slov potrebné najmä "v týchto časoch mimoriadnych výziev, keď potrebujeme silnú, prosperujúcu Európu a silné, prosperujúce Slovensko".

archívne video

Po Pellegriniho zvolení musí koalícia vyriešiť aj praktické otázky

Slovenský eurokomisár mal v posledných rokoch v Bruseli možnosť veľakrát privítať Pellegriniho vo funkcii predsedu vlády a tiež vo funkcii predsedu Národnej rady SR. Naposledy ho v sídle Európskej komisie prijal v januári tohto roku.

Pellegrini zvíťazil v druhom kole prezidentských volieb so ziskom 53,12 percenta hlasov. Jeho súpera Ivana Korčoka podporilo 46,87 percenta voličov. Volebná účasť dosiahla vyše 61 percent, vyplýva z oficiálnych výsledkov zverejnených v nedeľu Štátnou komisiou pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

Viac o téme: BlahoželanieMaroš ŠefčovičPeter PellegriniPrezidentské voľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu