Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

90 percent Američanov je veriacich!

(Zdroj: Jupiterimages)

WASHINGTON - Vyše 90 percent obyvateľov Spojených štátov verí v Boha alebo v nejakú univerzálnu bytosť, stvoriteľa.

Ukázal to rozsiahly celonárodný prieskum Pewovho centra pre náboženstvo a verejný život, ktorého výsledky zverejnili v pondelok vo Washingtone. Dokonca aj každý piaty z tých, čo sami seba označili za ateistov, zároveň uviedol, že verí v Boha. Podľa autora prieskumu Grega Smitha títo respondenti podľa všetkého nevedia, čo je to ateizmus. "Znelo to dobre, tak to zaškrtli," myslí si Smith o veriacich ateistoch.

Oproti podobným prieskumom z minulosti sa výrazne zvýšil počet respondentov, ktorí veria v nebo, ale neveria v peklo. "Kedysi bola viera v nebo a v peklo veľmi tesne prepojená, mnoho ľudí to považovalo za dve strany jednej mince. Teraz to už neplatí. Oveľa viac ľudí verí v nebo ako v peklo," hovorí ďalší z autorov prieskumu John Greene. V nebo verí 74 a v peklo 60 percent Američanov.

Až 79 percent Američanov verí na zázraky a zhruba 60 percent obyvateľov USA sa denne modlí. Z nich 31 percent tvrdí, že Boh vypočuje ich priania najmenej raz za mesiac. Každý piaty Američan je presvedčený, že priame odpovede na jeho žiadosti z modlitieb dostáva najmenej raz za týždeň.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu