Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ozbrojenci i bezpečnostné zložky utrpeli straty v potýčkach na juhovýchode Iránu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEHERÁN - Osem ozbrojencov a päť príslušníkov iránskych bezpečnostných zložiek prišlo o život vo štvrtok počas ozbrojených zrážok na dvoch rôznych miestach v iránskej provincii Sístán a Balúčistán. Informuje agentúra AP.

Ďalších 10 príslušníkov ozbrojených zložiek utrpelo zranenia, uviedla iránska štátna tlačová agentúry IRNA. Boje prepukli v noci na štvrtok, keď ozbrojenci spustili paľbu na stanovište Iránskych revolučných gárd v meste Čáhbahár. Šiesti útočníci podľa agentúry IRNA na dvoch rôznych miestach zadržiavali rukojemníkov a čelili obkľúčeniu.

IRNA z útoku viní militantnú skupinu, ktorá sa usiluje posilniť práva etnickej menšiny Balúčov. Čáhbahár sa nachádza v provincii Sistán a Balúčistán na juhovýchode Iránu. V tejto provincii v prevažne šiitskom Iráne majú prevahu sunniti. Často tam dochádza k zrážkam medzi ozbrojencami, ozbrojenými pašerákmi drog a iránskymi bezpečnostnými zložkami. Približne desať policajtov prišlo o život vlani v decembri pri útoku militantov na policajnú stanicu.

Viac o téme: PotyčkyIránOzbrojenciBezpečnostné zložky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu