Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Pri teroristických útokoch na juhu Iránu zahynulo niekoľko ľudí, tvrdia médiá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEHERÁN - Najmenej traja príslušníci bezpečnostných zložiek vrátane zástupcu vedúceho policajnej stanice zomreli pri útokoch na juhu Iránu. Informovali o tom iránske štátne média, podľa ktorých išlo o teroristické útoky. Informuje o tom agentúra AFP.

Traja príslušníci bezpečnosti sa stali obeťami niekoľkých nočných teroristických útokov na vojenské stanice v mestách Rask a Čáhbahár v provincii Sístán a Balúčistán, uviedol vysokopostavený predstaviteľ provincie pre iránsku štátnu televíziu. "Pri útoku na policajnú stanicu číslo 11 v Čáhbaháre sa stal obeťou námestník vedúceho policajnej stanice," uviedla štátna mediálna spoločnosť IRIB. Dodala, že pri útokoch utrpeli zranenia alebo boli zabití aj niekoľkí útočníci.

Podľa médií sa k útokom prihlásila džihádistická skupina Džajš al-Adl, ktorá bola založená v roku 2012. Irán ju radí k teroristickým skupinám. Provincia Sístán a Balúčistán leží pri hraniciach s Afganistanom a Pakistanom. Dlhodobé miestne nepokoje pomáhajú pašovaniu drog a sú do nich zapojení povstalci z menšiny Balúčov či sunnitskí extrémisti.

 

 

4 udv bre

 

Viac o téme: ObeteIránTeroristický útokTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu