Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Naplnili sa najhoršie obavy: Turista našiel pozostatky malého chlapca, ktorý bol nezvestný od minulého leta!

Émil, nezvestný chlapec, z francúzskej obce Le Haut Vernet
Émil, nezvestný chlapec, z francúzskej obce Le Haut Vernet (Zdroj: Profimedia.sk)

LE HAUT VERNET – Prípad dva a polročného chlapca, ktorý sa stratil minulý rok v lete z domu svojich prarodičov obletel celý svet. No žiaľ má smutný záver. Jeho pozostatky našiel okoloidúci turista 31.marca v ťažko dostupnom teréne.

Malý Émile zmizol minulý rok v lete z domu svojich prastarých rodičov vo francúzskej obci Le Haut Vernet počas rodinnej oslavy, ktorej sa zúčastnilo asi 10 hostí. Akonáhle to prastarí rodičia zistili, vyhlásili pátranie. No ani po 48 hodinách chlapca nenašli a tak polícia aj pre teploty, ktoré atakovali takmer 40 stupňov zastavila pátranie. Príbeh má veľmi smutnú dohru. Pozostatky našli neďaleko miesta, kde bol videný naposledy pred ôsmimi mesiacmi, informuje francúzsky Le Monde. Prokurátor z Aix-en-Provence oznámil, že kosti, ktoré našiel okoloidúci skutočne patria malému Emilovi Soleilovi, ktorý mal v čase zmiznutia iba 2 a pol roka.

Saharský prach nad hlavným mestom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Túto informáciu potvrdili aj vyšetrovatelia z Kriminálneho výskumného ústavu národného žandárstva (IRCGN) na základe analýzy genetickej identifikácie. Úrady však naďalej pokračujú vo forenzných analýzach kostí a v oblasti nasadia ďalšie jednotky na vykonanie podrobnejšieho výskumu.

Zdrvujúce slová rodičov malého Émila tlmočil ich právnik. „Ak sme sa báli tejto srdcervúcej správy, je čas na smútok, sústredenie a modlitbu,“ napísal. "Vyšetrovanie by malo odhaliť aj príčinu jeho zmiznutia a smrti", dodal. Pozostatky našli v oblasti uprostred prírody, v strmej a ťažko dostupnej oblasti, uviedla policajná hovorkyňa Marie-Laure Pezantová pre BFM-TV.

Hoci túto oblasť niekoľkokrát prešla polícia, vyšetrovatelia aj dobrovoľníci, po chlapcovi sa zľahla zem. Pomáhal im aj vrtuľník s termokamerou, no keďže teploty atakovali minulý rok v lete 36 stupňov Celzia, jeho šance na nájdenie boli už po 48 hodinách zmiznutia mizivé. Vyšetrovatelia nevylúčili aj možnosť, že jeho pozostatky priniesla do tejto oblasti „osoba, zviera alebo poveternostné podmienky“. Émile bol naposledy videný 8. júla o 17:15 v uličke malej dedinky s 25 obyvateľmi, asi 2 kilometre od dediny Le Vernet, kde sa stratil.

Viac o téme: ZmiznutieFrancúzskoLe Haut VernetÉmile
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu