Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Matka v panike: Na ihrisku zmizlo dvojročné dievčatko! Pátrajú po ňom stovky ľudí

Danka ešte nevie rozprávať
Danka ešte nevie rozprávať (Zdroj: Facebook)

BELEHRAD - V Srbsku od utorkového popoludnia prebieha obrovské pátranie po nezvestnom dvojročnom dievčatku.

Dvojročné dievčatko Danka zmizlo v utorok okolo 14. hodiny v obci Banjsko polje pri Bore v Srbsku a pátralo sa po nej celú noc. "Keď som sa otočila, bola preč. Reaguje na svoje meno, ale má len dva roky, nehovorí. Ľudia hlásili, že ju videli pri nejakej budove, ale nebola tam. Neďaleko je les, prosím, nech ju čo najskôr nájdeme,“ povedala pre Blic zúfalá matka.

archívne video

Nočné pátranie po stratenom skialpinistovi v Západných Tatrách (Zdroj: hzs.sk)

Pre Dankinu ​​nezvestnosť bol včera večer v Srbsku prvýkrát aktivovaný systém "Nájdi ma" a občania boli SMS správou upozornení na všetky kľúčové informácie súvisiace so zmiznutím dievčaťa.

Do pátrania sú zapojení policajti, hasiči, záchranári, Horská záchranná služba, poľovníci a po dievčatku pátra aj veľa občanov. Polícia pri tejto akcii využíva aj drony. Pátranie sťažuje najmä neustále padajúci dážď.

Reportér Nova.rs uvádza, že prístup do rodinného domu nezvestného dievčaťa je zakázaný. Niektorí občania vyjadrili podozrenie, že dievča bolo unesené.  

Pátranie po Danke trvalo celú noc, počas ktorej teplota v Bore a okolí klesla len na 6 stupňov Celzia. Príslušníci Horskej záchrannej služby vysvetlili, že za normálnych okolností sú to dobré podmienky na pátranie, no dôležitá je každá minúta, pretože ide ešte len o dvojročné dievčatko.

Včera večer vrtuľníky spolu s dronmi lietali aj napriek tme a prehľadávali terén termovíznymi kamerami. Pár minút jazdy od miesta zmiznutia sa nachádza jazero Bor, ktoré je mimoriadne znepokojuje záchranárov.

Na Banjsko polje pri Bore pricestoval v utorok večer aj minister polície Bratislav Gašić a starosta Boru a veliteľ pre mimoriadne situácie Aleksandar Milikić povedal, že terén je ťažko prístupný.

„Ide síce o prímestské sídlisko, ale sú tu aj lesy, rieky a všetko, čo môže byť pre nášho malého spoluobčana útočiskom,“ dodal.

Viac o téme: PátranieSrbskoDievča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu